Моята тайна грим- техника

20170503_Andinov_VaniaBileva_0206 copy.jpg

Можете ли да познаете какво задържа целия този червен брокат върху тялото?

Засега, това е любимото ми лично откритие, като гримьор.

До този момент не съм виждала никой друг да използва тази техника и съм толкова горда и щастлива, че мога аз да ви я споделя!

И, не…няма фотошоп в този кадър! :)

Фотография Георги Андинов

 

Винаги съм искала да направя едиториален кадър с масивно количество брокат, инкорпориран в грима, но да изглежда по- специално, космическо, елегантно. Работила съм по грим визии с брокат в толкова много сесии и музикални клипове, но никога не съм била напълно доволна от резултата, когато се нанася върху големи площи от тялото.

Накратко, в началото на 2017, започнах да си скицирам концептуални бюти визии и последва дълга чуденка как да фиксирам броката върху тялото. Имах толкова много изисквания- трябваше да стои максимално плътно и фотогенично за снимка ( в движещи се кадри и видеа, винаги изглежда по- “уау”), да се задържи достатъчно добре, обаче да е възможно бързо отстраняване и най -вече, на върха на мисълта ми беше състоянието на кожата. Исках да изкарам пълния капацитет на бляскава визия, но без да навредя на кожата на модела, защото сам по себе си брокатът, както и гелообразните лепила и други подобни текстури могат да са много агресивни и дразнещи кожата по време и след използването им.

И така, няколко дни упорито тествах върху себе си всичко, за което мога да се сетя от гримьорския си арсенал (лепила, олиа, балсами, гелове, боя, фиксиращи течности, дори лак за коса и тн), но все още не бях достатъчно доволна или от вида, или от усещането.

Спомням си, че след 1526637356 опита седнх, взирах се в скицата ми известно време, чудейки се, какво съм пропуснала и да си го кажа честно- пожелах си на Вселената да измисля нещо ново и креативно…и най- накрая се сетих!

Станах, отидох до хладилника, извадих тубата ми със сценична кръв, нанесох на ръката си, после брокат отгоре и това беше!

 
20170503_Andinov_VaniaBileva_0451 copy.jpg

Знам, че на някои може да им се стори смешно, но за мен си беше откритие. Мисля си, че всеки гримьор би ме разбрал в случая. Не знам как не съм се сетила по- рано и не съм го засичала никъде другаде... Сценичната кръв съдържа хранителни съставки, които дават възможност за безвредно приложение върху кожа, лигавици и в уста. Лепкава е, леко се стяга и брокатът се задържа перфектно върху нея. Освен това, се отстранява лесно с топла вода и кожата остава гладка и мека. Изкуствената кръв автоматично покри

всичките ми изисквания и

се оказа идеалната текстура за тази визия.

Заедно с фотографа Георги Андинов си представяхме фон, който да изглежда, като космос, но да не е фотошопнат принт. Не намерихме вариант, който да влиза в концепцията ни, затова единственото решение беше да си го направим сами. Всичко, което виждате на снимките е изцяло “хендмейд”.

Започнахме да подредеждаме и закачаме стотици коледни лампички върху много дебел черен плат. Трябваше да е пълен мрак около нас. Идеята беше да постигнем усещане за безкрайност и дълбочина, като в никакъв случай не искахме шаблонен ефект с еднаква повратяемост на “звездичките”. Затова започнахме неравномерно да приглушаваме светлината на лампичките на хаотични места с помощта на гафер. Последва тестване, приглушаване, пак тестване, пренареждане, лепене…и така, на края на вечерта бяхме готови.

 

След това от списание AMICA много харесаха идеята и кадрите, и ни предложиха да снимаме бюти едиториъл.
Като разглеждате снимките, може би ще се изненадате, като разберете, че сценичната кръв прави не само червения, но и всеки от брокатите- златен, розов и син- да изглежда чудесно.

Можете да разгледате цялата сесия с кредити, тук.

 

От този момент нататък, използвам сченичната кръв не само по предназначение за рани и белези, но и за бюти проекти. Ето няколко снимки от фешън едиториъл, който снимахме за списание GRAZIA. На близкия кадър първоначално ще ви се стори, че моделът е с отворени очи, но погледнете отново…

 

Можете да разгледате цялата сесия с кредити, тук.

 

В гримьорското изкуство няма правила, или поне не би трябвало да има. Стига да спазвате добра хигиена, можете да пробвате и прилагате всеки продукт и инструмент, така както ви е най- удобно и най- точно отговаря на концепцията ви. Много от иконичните кадри в индустрията са постигнати не само с декоративни грим продукти и текстури и не само с предназначените им места и начин на използване. Гримът ви дава огромно поле за израз, експерименти, създаване на уникални визии и разказване на истории чрез него. Затова, забавлявайте се и творете на воля!

 

“Inspiration exists, but it has to find you working” - Pablo Picasso

 
 

Тук, можете да намерите редица предложения за сценична кръв за външна, вътрешна употреба, от различни брандове, с различни ефекти и тн.


Previous
Previous

Зад кадър в Италия и Испания. Bridal, Part 1

Next
Next

БЕЗ СРОК НА ГОДНОСТ